Behandla torr hud i vinter med dessa 5 enkla tips!

För många är det att privilegium att kunna uppleva fyra olika årstider på det sätt som vi gör i Sverige. Vår, sommar, höst och vinter kommer varje år. Vintern är den årstid då luften blir torrare, kallare och dagarna blir kortare. Många märker ganska snabbt en förändring i huden, den blir torrare, fnasigare och har lättare för att spricka. När detta händer blir det extra viktigt att du håller din hud återfuktad med rätt produkter. I den här artikeln tar vi upp 5 enkla tips för dig som upplever en torr vinterhud! 

1.Skölj ansiktet med ljummet vatten

 När du sköljer ditt ansikte kan det vara bra att göra det i rätt temperatur. Varmt vatten kan för visso ha en uttorkande effekt, men det öppnar porer och gör det lättare att rengöra huden. För att minska effekten av uttorkning är det viktigt att man använder rätt rengöring för att stärka hudens egna fuktbarriär istället för att skölja bort den. Använd gärna ljummet vatten när du sköljer ansiktet, om vattnet är för varmt riskerar du att skada hudens egna barriär vilket bidrar till torrhet. Vill du veta mer om hudens barriär och hur den fungerar i relation till vattentemperaturer kan du klicka här

För rengöring av torr hud som kräver mycket återfuktning rekommenderar vi denna skonsamma ansiktsrengöring. Gentle Cleansing Foam från Creyan är en rengöringsmousse som känns mild mot huden, den hjälper till att bibehålla hudens skyddsbarriärer och dess naturliga fuktighet. 

2.Använd produkter med olja för att hålla huden återfuktad

För att hålla huden återfuktad under vintermånaderna är det viktigt att du använder dig av produkter som innehåller rätt olja. Olika ingredienser påverkar huden och kan vara behjälpliga för att motverka torr hud. Vissa oljor existerar naturligt i huden och med rätt produkter kan du hjälpa till att stärka dem. Ceramider, naturligt kolesterol och fettsyror är naturliga byggstenar i huden som skall hålla huden återfuktad. Du kan stödja hudens naturliga byggstenar genom att använda produkter som främjar dessa. Vi rekommenderar Nutri active 24H cream, en kräm som ger näring och återfuktning för känslig hud. Den innehåller bland annat lipider och oljor som hjälper till att stärka hudens naturliga barriär. 

3.Använd ett återfuktande serum med hyaluronsyra (HA)

Hyaluronsyra är ett ämne som existerar i hudens djupare lager. Trots namnet är det ingen syra utan ett vattenbindandande sockerart som hjälper till att hålla huden fuktig. Hyaluronsyra verkar som ett slags fuktighetsgivande smörjmedel och motverkar rynkor genom att hålla huden elastisk. Att tillsätta hyaluronsyra till huden under vintertid kan vara avgörande för att hålla den återfuktad, jämn och fyllig. För just detta ändamål har vi en produkt som vi varmt kan rekommendera om du behöver tillföra hyaluronsyra. Detta serum har en förmåga att intensivt återfukta huden och motverka torrhet. Intense Hydrating Serum från Creyan innehåller högkoncentrerad hyaluronsyra, vitamin B5 och serin för att förhindra att huden tappar sin naturliga fukt. 

4.Exfoliera huden med jämna mellanrum

Det finns olika sätt att avlägsna döda hudceller på för att hjälpa huden att skapa nya. Det finns peelings med enzymer och AHA syror vilka bidrar till att effektivt avlägsna och stärka huden yttre lager. Syrorna hjälper huden att balansera PH-värdet och förhindra att den torra luften under vintern torkar ut huden. Sen finns det även olika typer av produkter som inte innehåller några kemiska syror, utan istället skrubbar yttre skiktet av huden med hjälp av små korn. Skillnaden är att kemiska peelingar verkar mer på djupet, medan en skrubb arbetar på ytan. Vi har två favoriter att rekommendera för dig som är i behov av peeling och skrubb. Exfoliating Peel Solution MD från Creyan är för dig som är i behov av en kemisk peeling. Den innehåller AHA syra som hjälper till att stärka hudens cellförnyelse och reducerar samtidigt förstorade porer. För dig som har extra känslig hud kan Creyans Facial Scrub Cream vara ett bra alternativ. Den verkar för att förhindra torr hud samtidigt som den avlägsnar döda hudceller och orenheter. 

5.Investera i en luftfuktare

Det går kanske inte att göra så mycket åt luften utomhus, den är vad den är under vintern. Men man kan göra desto mer kring klimatet inomhus! En luftfuktare hjälper till att minska torr luft som kan torka ut din hy. Kroppen mår som bäst med en luftfuktighet som är mellan 40-50% och det gör även din hy. Har du problem med torr hy och svårt att hålla den återfuktad på vintern kan du se över om du bör investera i en luftfuktare. 

En bra hudvårdsrutin är glädjande att dela!

Sammanfattningsvis skulle vi vilja säga att det finns hopp för din torra hy. Trots att vintermånaderna känns långa och oändliga kan du med rätt produkter stärka, återuppbygga och bibehålla din huds naturliga fuktighet. När sommaren väl kommer har du en återfuktad, jämn och elastisk hy! Vi är experter på hudvård och delar gärna med oss av vår egna hudvårdsrutin. Den passar alla, oavsett om du är nybörjare eller ett proffs på hudvård. Var inte rädd för att dela den vidare till vänner och familj. Kanske känner du någon som du tycker borde läsa våra tips? De kanske inte själva vet att de behöver det ännu! Dela gärna vår artikel och hudvårdsrutin via din Instagram, Facebook eller Twitter. Då är det större chans att den som behöver ska få en möjlighet att ta del av våra tips för att rädda, torr, trött hud i behov av rätt produkter för återfuktning. 

Har du några fler tips om hudvård som vi inte nämner i vår artikel? Dela gärna med dig av din rutin eller tips i kommentarerna nedan. Delad glädje är dubbel glädje!

Dela:

Dela på facebook
Dela på email
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Get The Latest Updates

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

No spam, notifications only about new products, special offers and events.

Mest populär

Social Media

Reviews

Nina
Nina
Läs mer
Mitt ansikte har inte varit i balans och är både torr och finnig. Har en god vän som rekommenderade mig att prova Creyan. Fick faktiskt frågan i helgen där en vän frågade hur min hud kunde vara så skinande. Ja, jag kan verkligen säga att CREYAN hjälpt min hud att bli normal igen.
Elisabet
Elisabet
Läs mer
Min dotter Sofia har fått fint resultat för sin känsliga/aktiva hud av Creyan.
Marie
Marie
Läs mer
I have used many skincare brands during 30 years, finally found the brand Creyan that makes a difference.
Föregående
Nästa

Related Posts