En diabetesförespråkare med stark intresse för hudvård

Hur viktigt är hudvård?

På vintern lider många nordbor av torr hud. Det kan dels bero på kall, torr luft under vintrarna eller en obalans i hudens kollagen och elastinproduktion. Huden är människans största vävnad som kan påverkas av många olika faktorer. För vissa är torr hud ett större problem än andra. Hos diabetiker är torr hud en vanligt åkomma som kan orsaka problem för den drabbade. Det kan klia, skava och göra ont om man inte tar hand om sin hud ordentligt och håller den återfuktad. Vi har mött Sara Mobäck som lever med diabetes typ 1, en sjukdom som mer ofta än sällan orsakar torr hud.

Sara är tjejen som driver en blogg för att inspirera och motivera andra med diabetes 1. Hon beskriver sig själv som en driven, hängiven och entusiastisk kvinna som väljer att se möjligheter. På sina plattformar vill Sara nå och inspirera andra med diabetes typ 1. Hon ser sig själv som en diabetesadvokat med målet att motivera och inspirera andra runt om i världen.
– Min vision är att motivera och inspirera andra som har diabetes typ 1 och få dem att se de positiva aspekterna av livet trots sin diagnos.

hudvård för torr hud

Vägen till Saras syn på livet har inte alltid varit lika självklar. En tid efter sin diabetes diagnos insjuknade hon i Anorexia Nervosa, en sjukdom som är väldigt svår för diabetiker. 

– En sak som jag var tvungen att komma ihåg och fortfarande måste tänka på är att denna ätstörning kräver så mycket av min vilja och disciplin att klara av. 

Men idag lever Sara sitt liv till fullo och försöker ta hand om sig själv och sin kropp på bästa möjliga sätt. Något hon tycker har varit viktigt sen hon fick diabetes är egenvård. Att ta hand om sig själv utifrån och in.

-Ibland har jag dagar som inte är så lätta, även om jag gärna vill vara positiv. Men det är okej och normalt att inte alltid må bra.

När Sara går igenom tuffare dagar tycker hon om att göra något som känns bra för både kropp och själ. Det kan vara en lång dusch, en ansiktsbehandling eller en bit choklad och en bra film. 

Eftersom det är viktigt för Sara att ta väl hand om sin kropp, är hudvård något som är viktigt för henne. Hon lägger gärna lite extra tid och energi på att hitta produkter som fungerar för just hennes hudtyp. Sara berättar att hudvård för henne är mer än att hålla huden återfuktad. En bra hudvårdsrutin får henne att känna sig på topp.

Det känns som att jag kan göra vad som helst, jag har mer energi och det känns lättare att ta sig an livet. 

I tonåren fick Sara problem med akne. Hon behandlades med tunga mediciner som lyckligtvis hjälpte och hon blev frisk. För att fortsätta hålla sin hud fri från akne använder hon idag produkter som är anpassade efter årstid. 

-Det är extra viktigt att hitta en hudvårdsrutin som passar dig och din hudtyp, baserat på klimatet där du bor, tycker Sara. 

Nu när det blir kallare i Sverige är det extra viktigt för de med torr hud att hålla den återfuktad. Torr hud är vanligt förekommande hos människor med diabetes 1 och kanske därför än mer viktigt att hålla huden återfuktad.

Ett hudvårsmärke som ligger Sara varmt om hjärtat är Creyans hudvårdsprodukter. Beroende på vilken hudvårdsrutin man har kan det vara mycket tidskrävande med krämer och rengöring. Enligt Sara har Creyans produkter hjälpt henne att förkorta tiden både på morgonen och kvällen, något som gör rutinen lättare att hålla. 

Min favoritprodukt är Creyans 24- hour cream. Jag är ofta på språng och krämen passar mig perfekt. Den är mjuk och lätt att applicera. Jag har sett fantastiska resultat!


Hud läkare rekommendation

Oavsett om man har diabetes eller inte kan torr hud vara ett stort problem för många. Därför har vi nedan listat några favoriter som kan hjälpa dig som lider av torr hud:

  • Creyan Cleansing Foam – En rengöringsmousse med en mikrostruktur som på ett milt sätt rengör och samtidigt bibehåller hudens naturliga skyddsbarriärer och ger återfuktning. Den är parfymfri och passar alla hudtyper, även känslig hud.
  • Intense Hydrating Serum – Ett serum med högkoncentrerad hyaluronsyra, vitamin B5 och serin som återfuktar huden och förhindrar vattenförlust. Huden känns mer återfuktad och fyllig vilket även bidrar till minskning av rynkor och fina linjer. Jiaogulan-extraktet reducerar inflammation och rödhet. Den är fri från olja och parfym, passar alla hudtyper även känslig hy. 
  • Nutri Active 24H Cream – En återfuktande och näringsrik 24-timmarskräm med MSM, hudliknande lipider och väsentliga oljor för känslig och irriterad hud. Återfuktar och lugnar utan att lämna en fet yta. MSM reducerar inflammation, rödhet och stärker huden vilket bidrar till att den känns mer elastisk och smidig.

Tyckte du om våra hudvårdstips? Har du egna erfarenheter av torr hud? Dela gärna med dig av din egna hudvårdsrutin i kommentarerna nedan eller dela vårat inlägg om hudvård till familj och vänner via Facebook och Instagram.

Dela:

Dela på facebook
Dela på email
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Get The Latest Updates

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

No spam, notifications only about new products, special offers and events.

Mest populär

Social Media

Reviews

Nina
Nina
Läs mer
Mitt ansikte har inte varit i balans och är både torr och finnig. Har en god vän som rekommenderade mig att prova Creyan. Fick faktiskt frågan i helgen där en vän frågade hur min hud kunde vara så skinande. Ja, jag kan verkligen säga att CREYAN hjälpt min hud att bli normal igen.
Elisabet
Elisabet
Läs mer
Min dotter Sofia har fått fint resultat för sin känsliga/aktiva hud av Creyan.
Marie
Marie
Läs mer
I have used many skincare brands during 30 years, finally found the brand Creyan that makes a difference.
Föregående
Nästa

Related Posts